Cum se formează personalitatea psihopată (antisocială)



  Copilăria oamenilor antisociali este adesea plină de insecuritate și haos. Amalgamuri confuzante de disciplină dură, supraindulgență și neglijare. In special in istoriile psihopaților violenți, nu se pot găsi practic influențe consistente de iubire și protecție. Mame slabe, deprimate sau masochiste și tați explozivi, inconsecvenți sau sadici, precum și existența alcoolismului. Mutările, pierderile și divorțurile sunt ceva comun.

  Absența simțului controlului la momentul adecvat al dezvoltării ii poate impinge pe copii in dificila situație de a-și petrece restul vieții căutand confirmări ale propriei omnipotențe.

  Chiar dacă sunt conștienți ele, oamenii psihopați nu pot accepta emoțiile obișnuite deoarece le asociază cu slăbiciunea și vulnerabilitatea.

  O alta cale de eșec al ingrijitorilor ca răspuns la nevoile emoționale: copiii care devin psihopatici au fost adesea răsfățați material și deprivați emoțional. Persoana antisocială pare să nu se fi atașat niciodată psihologic, să nu fi avut experiențe relaționale bune, să nu se fi identificat cu persoane de ingrijire bune.

  Părinții adoptivi multe au avut de invățat, și intr-un mod dur, despre cum copiii din orfelinatele sărace sau din alte medii profund neglijente și abuzive pot avea tulburări de atașament care ii fac pe viață incapabili să iubească, indiferent de grija care li se oferă ulterior.