Psihoterapia copilului și adolescentului

Inca imediat dupa nastere bebelusul are o viata psihica care reprezinta fundatia vietii emotionale si relationale de mai tarziu. Fiecare etapa din viata copilului are semnificatia ei in dezvoltarea mintii, achizitiile si impasurile ei care au nevoie de intelegere si uneori de suport.

Psihoterapia copilului este o interventie care foloseste mijloacele de expresie tipice copilariei - joc, povesti, desene - in scopul ameliorarii capacitatilor lui de a comunica cu lumea adultilor si de a face fata exigentelor ei.

Adolescenta plaseaza copilul intr-o varsta de trecere in care etapele anterioare de dezvoltare sunt din nou aduse in discutie. Asta il poate face iritabil, incapatanat, rebel, uneori izolat, alteori de-a dreptul insuportabil. Conflictele cu parintii par obligatorii si de nerezolvat. Uneori nu se stie cine are mai mare nevoie de ajutor.

Parintii care comunica intre ei si cu specialistul beneficiaza de sustinerea experientelor celorlalti, de punerea in discutie a diverselor atitudini in relatia cu copilul si de o "normalizare" a propriilor imagini ca parinti.


Programează o consultație