Cum să ajutăm o persoană depresivă


De multe ori cand incercăm să ajutăm o persoană depresivă, putem intra fără să ne dăm seama intr-o incleștare amenințătoare a relației, aducand ambele persoane in ring, ca niste adversari.  De aceea, este esențial să cunoaștem toate părțile unei astfel de persoane, nu doar cele vizibile.

Este foarte important să putem aprofunda dezolarea unei persoane depresive, pentru a putea ajunge pană la baza acestei dezolări. Sa consolezi o persoană neconsolabilă inseamnă sa o jignesti. Trebuie să ne confruntăm cu propria sa neputință, să o luăm ca fiind pur și simplu neputincioasă; fiindcă, in realitate, nimeni n-o poate ajuta, decat ea insăși.

Foarța cu care o persoană depresivă se doboară pe ea insăși și pe cei care vor s-o ajute, arată suprimarea furiei provocate de supărări și violențe, care fac ca drumul spre rezolvarea problemelor sale să devină o fundătură.

Deci atitudinea oarecum pasivă la simptomele depresive, poate ajuta persoana să dezbată problemele reale din viața sa și astfel se deschide posibilitatea ca tocmai această cale descurajantă a depresiei (pe care nu o combatem) să fie treptat abandonată.