Burn-out


  Termenul butrn-out a fost folosit pentru prima dată de Freudenberger (1941) pentru a denumi starea de epuizare fizică și morală și cea de demotivare a infirmierelor care aveau in ingrijire copii bolnavi de leucemie cu speranță de viață redusă. La fiecare deces, eforturile lor de a acorda cele mai bune ingrijiri și de a-i incuraja pe micii pacienți, precum și implicarea lor afectivă se dovedeau a fi fost inutile, provocandu-le o tulburare profundă. In acele momente, infirmierele puneau sub semnul intrebării insăși vocația lor. Conceptul de burn-out a fost apoi extins la alte categorii, printre care și salvatorii, devenind un subiect mult dezbătut.

  Burn-out ii afectează mai ales pe cei dezamăgiți și epuizați la capătul unei lungi cariere, dar ii poate afecta și pe tineri, după doar cațiva ani de exercitare a profesiei. In general, cauza este mai degrabă inconsecvența motivației, distanța prea mare intre vocația fantasmată și decepțiile in fața realității, decat duritatea sarcinii pe care a au de indeplinit.

  Pe plan clinic se observă: o epuizare fizică și mentală insoțită uneori de insomnie și pierderea apetitului; o scădere a atenției și a concentrării, provocand carențe sau comiterea tot mai multor greșeli la locul de muncă, inclusiv greșeli cauzate de necunoașterea riscurilor; anxietate, depresie și iritabilitate și o tendință de retragere socială taciturnă, cu degradarea relațiilor sociale.

  Descoperit și tratat in faza inițială, burn-out poate evolua favorabil, iar persoana in cauză, sprijinită de colegi, iși va relua activitatea dupa aceasta perioadă instructivă - eventual cu schimbarea sau adaptarea postului la starea sa de sănătate. Odihna și psihoterapia stau la baza tratamentului, mai ales dacă persoana afectată poate vorbi despre experiențele dezamăgitoare și eșecurile sale, care nu fuseseră tratate, pană in acel moment, prin limbaj.

  Dar de multe ori este deja prea tarziu pentru a mai acționa (mai ales in cazul persoanelor epuizate după o lungă carieră, care rememorează continuu decepția), iar burn-out face ca astfel de persoane să nu mai poată activa in acest domeniu.