Fragilitate si constientizare.

 

  Siguranta de sine si o buna masura de curaj sunt necesare pentru a examina si prelua raspunderea pentru zonele intunecate si vulnerabile ale mintii noastre. Este mult mai simplu sa le negam, sa dam vina pe altii sau sa le ingropam in uitare si sa mergem mai departe.

  In aceste clipe de fragilitate umana devenim periculosi pentru noi insine, familiile noastre si societatea noastra. Examinarea acestui material nu este o forma de ingaduinta fata de propriile slabiciuni; dimpotriva, este o modalitate de a prelua raspunderea pentru deciziile noastre si consecintele lor. Este un gest care ne ofera posibilitatea de a-i elibera pe ceilalti de povara problemelor noastre, iar acesta este un lucru util si valoros pe care il putem face pentru cei din jur.

  Ceea ce nu constientizam va continua sa ne bantuie vietile si lumea din jur. Scurta noastra trecere prin aceasta lume nu ne permite sa constientizam si sa asimilam tot ceea ce se afla in interiorul nostru. Si totusi, calitatea vietii noastre depinde direct de nivelul de constienta cu care ne luam deciziile noastre zilnice.