Trei principii existente in fiecare relatie importanta.

11.12.20151. Avem tendinta naturala de a proiecta asupra celuilalt ceea ce nu stim despre noi (inconstientul), sau ceea ce nu vrem sa stim despre noi, sau refuzul de a ne maturiza si a ne asuma responsabilitatea deplina pentru propria persoana.

2. Cata vreme celalalt nu vrea, nu poate si nici nu trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce noi am refuzat, scopurile noastre ascunse sunt dejucate, iar relatia tinde sa se transforme intr-o problema a puterii, cu nevoia de a-l controla sau manipula pe celalalt, sau de a-l acuza.

3. Relatiei i se ofera astfel alternativa destramarii, acuzatiilor, maniei persistente si depresiei, sau a maturizarii. Singura modalitate de a ne maturiza si de a permite relatiei sa evolueze in directia unei experiente reale, este de a ne retrage cu timpul proiectiile si transferurile, de a ni le asuma si de a prelua raspunderea pentru starea noastra afectiva de bine si cresterea noastra spirituala, in acelesi timp sustinand si eforturile partenerului de a face acelasi lucru.

 

(c) copyright 2009 Razvan Pleteriu - toate drepturile rezervate

www.smartart.ro | web . print . id . photo